Wednesday, September 11, 2019

KRONOLOGI PELABUR BEGINNER

No photo description available.

PERJALANAN SEORANG PELABUR NEWBIE

PELABUR BEGINNER
Belajar ilmu asas perniagaan dan pelaburan sambil akaun CDS dan Trading di Broker saham hanya dengan yuran RM10.00
Belajar bagaimana perniagaan terbentuk dari Enterprise menjadi Sdn Bhd dan kemudiannya disenarai dan didagangkan di Bursa Malaysia.
Belajar mengenai produk yang didagangkan di Bursa Malaysia serta undang-undang asasnya baik dari segi kos, etika, settlement dsbnya.
Belajar asas analisis SA, FA, TA dll dan strategi pelaburan saham yang berpotensi.

PELABUR INTERMEDIATE
Belajar asas pemilihan saham yang berpotensi berdasarkan gabungan analisis yang kuat.
Belajar asas Analisa Teknikal untuk tujuan timing.
Belajar bagaimana untuk membeli dan menjual saham melalui platform online.
Masukkan modal saham dan mula melabur saham.
Mula belajar dari kesilapan.

PELABUR ADVANCE
Belajar Advance FA sekiranya perlu
Belajar Advance TA
Belajar Software Screener
Sentiasa belajar dan perkukuhkan ilmu pelaburan.
Janganlah baru level beginner nak belajar software screener pulak!
Janganlah zero tapi pergi PC! Kalau Zero pergi seminar FZTH.
Janganlah tak ada asas TA masuk PC TA Advance pulak.
Faham tak nie?

FY Al Haj

PS - Nak short cut? Belajar dengan Team FY. Pi seminar FZTH dulu... Walaupun dah ada basic belajar kat tempat lain!

JADUAL TERKINI FY

KELAS LIVE TRADING PERSONAL COACHING

KELAS LIVE TRADING PC diadakan di The Curve, Mutiara Damansara dari jam 9 pagi hingga 5:30 petang pada hari bekerja.

Berminat hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat dan tarikh yang bersesuaian dengan anda.

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

2 hari seminar yang mana anda akan belajar semua sekali berkenaan pelaburan di Bursa Malaysia jadi tak perlu ke kelas dan seminar tambahan lagi.
Seminar FZTH seterusnya :

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO (FZTH)

*SEPTEMBER 2019*

*FZTH BANGI*
TARIKH : 28 & 29 SEPTEMBER 2019
di DEWAN DATO MOHD FADZILAH KAMSAH (DIFKA)
SEKSYEN 7, BANGI

*OKTOBER*

*FZTH BANGI*
TARIKH : 26 & 27 OKTOBER 2019
di DEWAN DATO MOHD FADZILAH KAMSAH (DIFKA)
SEKSYEN 7, BANGI
MASA : 9 pagi - 6 ptg
Yuran masih RM1490 untuk seminar lengkap 2 hari.

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk tujuan pendaftaran.

Atau hubungi kami via Wasap!

PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO
Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.
Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Menggabungkan 3 segmen
⁃ Basic - Seminar Basic Super Investors
⁃ Intermediate - Woksyop Technical Analysis
⁃ Advance - Personal Coaching

Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.
Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma
⁃ Kit program
⁃ Khidmat nasihat FY seumur hidup
⁃ Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
⁃ Tip tip pelaburan saham
⁃ Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
⁃ 3 Ebook percuma.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.

Deposit yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS
*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi? Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

KELAS SAHAM WAJIB BAGI PELABUR

Image may contain: 1 person, sitting and indoor

KENAPA PELABUR MESTI SERTAI KELAS PERSONAL COACHING FY?

Bagi yang bertanyakan soalan ini, begini jawapannya.
Kelas Live Trading Personal Coaching bakal ;
⁃ Meningkatkan keyakinan anda melabur dalam pasaran terbuka.
⁃ Menyiapkan anda menjadi seorang Trader yang hebat !
⁃ Menjadikan anda celik dan kenal akan saham-saham yang berpotensi dan yang boleh naik.
⁃ Mengelakkan anda terperangkap dengan saham cap ayam dan saham spekulasi.
⁃ Membolehkan ada mengenali risiko pelaburan dan seterusnya menguruskan risiko tersebut dalam setiap tindakan pelaburan yang anda ambil.
⁃ Memberikan pengisian yang menyeluruh dari semua segi pelaburan saham yang tersenarai di Bursa Malaysia.
⁃ Menggunakan strategi pemilihan saham IMANTAP yang dicipta FY, strategi rahsia yang tidak diajar dalam mana-mana seminar di negara ini. Strategi yang mudah diaplikasikan oleh mana mana pelabur sekalipun.
⁃ Mosaic theory dalam IMANTAP bakal mengukuhkan keyakinan anda melabur.
⁃ Teknik Perbandingan saham yang terbaik untuk dibuat pelaburan.
⁃ Teknik menembak tepat dan cepat menggunakan analisis TA yang mudah dan berkesan.
⁃ Menggunakan platform Kentrade yang canggih dan penuh dengan maklumat.

Kalau sifu lain menggunakan kaedah Analisa Teknikal atau Fundamental untuk menyampaikan ilmu saham tapi FY menggunakan kaedah Rational Analisis yang menggabungkan Analisa Fundamental, Financial, Qualitative, Insider, Quantitative bagi tujuan memilih saham yang berpotensi juga Technical Analysis serta Software Algoritm bagi tujuan mencari signal jual dan beli saham bagi mengaut keuntungan.

Dijalankan dalam group yang kecil.
Interaksi secara langsung.
Dalam bilik seminar yang selesa.

Anda datang buta saham...
Anda balik celik dan terbuka hati dan minda...

Percayalah! Kalau tak takkan semua yang pernah hadir bagi 10 bintang malah lebih lagi?
Tak caya jugak?
Tanyalah peserta yang pernah datang! Banyak testimoni ada dipaparkan di youtube. Cari jer Faizal Yusup.

Sekian

FY bukan along
FY cuma nak tolonggg...

FY Al Haj
0166667430
www.faizalyusup.net
greng70@yahoo.com
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Speaker bertauliah Suruhanjaya Sekuriti
Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia
Seminar Saham FZTH diiktiraf Bursa Malaysia

KELAS LIVE TRADING PC diadakan di The Curve, Mutiara Damansara dari jam 9 pagi hingga 5:30 petang pada hari bekerja. Makanan tengahari disediakan.

Kalau anda masih rugi melabur saham,
Kalau anda masih blur berdagang dalam Bursa Malaysia,
Kalau anda ingin menjana pendapatan dari rumah jemputlah datang. FY akan kongsikan rahsianya!

Berminat hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat anda!

Atau 

hubungi kami di Wasap untuk produk atau perkhidmatan yang lain...

Sunday, July 21, 2019

MENGANALISIS TIP SAHAM



PERIHAL TIP SAHAM

Kita sering dapat tip saham dari sini dan sana. Dalam wasap dari House of Technical Ideas, dari UOB, Stock Alliance, Kenanga, dari RHB, dari M+, dari bermacam grp wasap dan telegram, dari mulut orang, dari sosial media dan dari grp wasap FY...


Persoalannya apakah yang perlu kita buat dengan maklumat yang raw atau mentah itu?

Ada yang gamble jer... Terus beli untung sabut timbul, untung batu tenggelam. Tengoklah nasib. Untung tunjuk sana sini rugi diam jer...

Namun saranan FY buatlah analisis terlebih dahulu adakah ;

⁃ Syt untung atau rugi
⁃ Apalah aktiviti syarikat
⁃ Adakah saham itu saham cap ayam
⁃ Berapa PE nya
⁃ Director pegang berapa peratus saham
⁃ Ada bagi dividen ke tak?
⁃ perbandingan antara syarikat
⁃ Saham income ke growth
⁃ Berapa nilai sebenar syarikat tersebut.
⁃ Dari mana kita dapat tip tu.


Analisis dari segi timing;

⁃ Dimana kedudukan harga saham ketika ini?
⁃ Dah jalan ke belum?
⁃ Di atas ke di bawah
⁃ Nak buy on support atau on breakout?
⁃ Volume ada ke tak?
⁃ Apa strategi risk n return ratio kita?
⁃ Berapa banyak boleh beli
⁃ Berapa jauh boleh pergi?


Objektif pelaburan pula

⁃ Jangkamasa pendek?
⁃ Sehari? Contra? Sebulan? 3 bulan? Setahun?
⁃ Jangkamasa panjang?
⁃ Nak averaging?
⁃ Asset Allocation?

Dan banyak lagi.

Sebab itulah FY adakan analisis IMANTAP dan Teknik TIMING dalam PC ZZFY bagi menjawab semua soalan ini agar anda menjadi pelabur dan trader yang lebih bijak!

Bila dah masuk kelas FY barulah faham kenapa tip tu diberi, tahu berapa banyak nak beli, tahu risikonya, tahu bila nak beli, tahu bila nak jual, tahu buat analisis sendiri dan sebagainya.

Barulah melabur namanya kerana punya ilmu... Kalau tak gambling namanya... Baik minta FY bagi nombor ekor jer... Hawhawhaw...

Datanglah belajar! Pasti berbaloi! Call Ramzi 0173730513 untuk mendaftar masuk ke PC ZZFY.

Jangan lupa like dan share juga kalau beli saham beli kat Kenanga dengan FY sebagai remisier anda! Itu pentinggg...

Sekian dulu!

FY Al Haj
0166667430


JADUAL TERKINI FY

KELAS LIVE TRADING PERSONAL COACHING

KELAS LIVE TRADING PC diadakan di The Curve, Mutiara Damansara dari jam 9 pagi hingga 5:30 petang pada hari bekerja.

Berminat hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat dan tarikh yang bersesuaian dengan anda.

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

2 hari seminar yang mana anda akan belajar semua sekali berkenaan pelaburan di Bursa Malaysia jadi tak perlu ke kelas dan seminar tambahan lagi.

Seminar FZTH seterusnya :

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO (FZTH)” JUL - OGOS*

JULAI 2019

FZTH BANGI
TARIKH : 27 & 28 JULAI 2019
di DEWAN DATO MOHD FADZILAH KAMSAH (DIFKA)
Seksyen 7, Bangi


OGOS 2019

FZTH BANGI
TARIKH : 24 & 25 OGOS 2019
di DEWAN DATO MOHD FADZILAH KAMSAH (DIFKA)
SEKSYEN 7, BANGI

9 pagi -5:30 petang 

Yuran masih RM1490 untuk seminar lengkap 2 hari.


Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk tujuan pendaftaran.

Atau hubungi kami via Wasap!



PERIHAL SEMINAR FROM ZERO TO HERO

Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.


Ia sesuai untuk pelabur zero mahupun yang berpengalaman.

Menggabungkan 3 segmen

⁃ Basic - Seminar Basic Super Investors
⁃ Intermediate - Woksyop Technical Analysis 
⁃ Advance - Personal Coaching


Anda akan belajar dengan FY @ Faizal Yusup satu satunya remisier yang menjadi speaker Suruhanjaya Sekuriti bersama

Zuhri Zain MSTA bagi pengisian Analisa Teknikal.


Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi hotel perlahan.

Jumlah peserta terhad kepada 50 orang sahaja.

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma 
⁃ Kit program
⁃ Khidmat nasihat FY seumur hidup
⁃ Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
⁃ Tip tip pelaburan saham
⁃ Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. Anda perlu membawa ic dan penyata bank bagi tujuan ini.
⁃ 3 Ebook percuma.


Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

Jangan tunggu lagi daftar secepat mungkin kerana ditakuti tempat duduk penuh.
Bayar yuran anda ke akaun Maybank


ADVANCE FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS
*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Puan Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

Atau

Hubungi terus Puan Azila Ismail 0166641755 untuk mendaftar.

#################

Apa lagi? Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!




WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Sunday, June 30, 2019

JADUAL TERKINI SEMINAR SAHAM LENGKAP FROM ZERO TO HERO

JADUAL TERKINI SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

Seminar saham dengan pengisian yang paling lengkap dan menyeluruh di Malaysia! Tiada seminar saham lain yang selengkap seminar ini namun dengan yuran yang amat berpatutan.

Seminar yang diiktiraf oleh Bursa Malaysia i sebagai salah satu seminar Invest Syariah.

Disampaikan oleh Haji Faizal Yusup Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad juga subject matter expert InvestSmart anjuran Suruhanjaya Sekuriti. SC dengan Zuhri Zain MSTA hos rancangan Nadi Ekuiti di Bernama TV.

2 hari seminar anda akan belajar semua sekali berkenaan pelaburan di Bursa Malaysia jadi tak perlu ke kelas dan seminar tambahan lagi.

Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Seminar FZTH seterusnya :

27 & 28 Julai -
di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI

13 & 14 Julai - 
di HOTEL IXORA Bandar Perai Jaya
PULAU PINANG

3 & 4 Ogos :
di GRAND MARGHERITA HOTEL
KUCHING
SARAWAK


24 & 25 Ogos -

di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI

Yuran masih RM1490 untuk seminar lengkap 2 hari.

Seminar From Zero to Hero ini adalah seminar 2 hari dengan pengisian saham yang lengkap yang mana anda boleh menjadi Investor yang berhemah dan Trader yang bijak bila pulang dari seminar tersebut.

Ia menggabungkan 3 segmen
⁃ Basic - Seminar Basic Super Investors
⁃ Intermediate - Woksyop Technical Analysis 
⁃ Advance - Personal Coaching

Ini bermakna sesi PC ada dalam FZTH. Jadi anda tak perlu hadiri PC lagi selepas itu.

######################

SEMINAR INI SESUAI UNTUK SIAPA?
⁃ Pelabur zero atau Newbie
⁃ Pelabur yang dah pergi kelas atau seminar lain tapi masih blur
⁃ Pelabur yang masih rugi walaupun sudah lama melabur di Bursa Malaysia
⁃ Sesipa sahaja yang inginkan pendapatan tambahan

Sila bawa lap top dan kalau boleh bawa broadband sekali kerana dikhuatiri wifi di lokasi perlahan. Lap top window based dan punya Software Internet Explorer disarankan. Lap top Apple selalunya tak sesuai.

Jumlah peserta terhad kepada maksima 50 orang sahaja setiap sesi

Anda juga akan mendapat ;
secara percuma 
⁃ Kit program
⁃ Khidmat nasihat FY seumur hidup
⁃ Group WhatsApp Ekslusif SuperTrader
⁃ Tip tip pelaburan saham
⁃ Pembukaan akaun CDS, Trading dan Online percuma. 
⁃ 3 Ebook percuma.
⁃ 3 kali jamuan makan.

Semua ini dengan harga promosi RM1490.00 sahaja. Kemungkinan besar ia akan dinaikkan tak lama lagi. Percayalah seminar FZTH dua hari ini sudah memadai untuk menjadikan anda hero dalam pasaran saham Bursa Malaysia.

######################

DAFTAR SEGERA SEBELUM IA PENUH!

Pendaftaran dibuka sekarang!
Cara mendaftar ;

Bayar yuran anda ke akaun Maybank
ADVANCE FORWARD TRAINING AND CONSULTANTS

*505103405396*

WhatsAppkan bukti pembayaran kepada Hajah Azila 0166641755 bagi menempah tempat duduk anda kerana tempat adalah terhad!

First come First Serve basis!

• Bawa ic dan penyata bank kalau berhasrat untuk buka akaun CDS bersama FY.
• Yuran CDS RM10.00 dikecualikan bagi semua peserta seminar.

Anda juga akan dapat menjadi ahli eksklusif Supertrader di WhatsApp dimana banyak tip saham yang terkini serta khidmat nasihat berterusan disampaikan.

#################

Apa lagi? Kosongkan jadual anda dan ajak keluarga, kawan-kawan, saudara mara semua datang!

WhatsApp 0166667430 kalau nak masuk group saham FY!

Perkhidmatan FY di Wasap! Kasi wasap jer!!!

http://personalcoachingsaham.wasap.my/
http://ebooksaham.wasap.my/
http://seminarsaham.wasap.my/
http://videosaham.wasap.my/

Pasti berbaloi!

Monday, June 24, 2019

Cara nak mulakan pelaburan saham di Bursa Malaysia



Jadual Terkini Seminar Saham Paling Lengkap di Malaysia - Seminar Saham From Zero To Hero bersama Haji Faizal Yusup

13 & 14 Julai - 
di HOTEL IXORA Bandar Perai Jaya
PULAU PINANG


27 & 28 Julai -


di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI


3 & 4 Ogos :


di GRAND MARGHERITA HOTEL
KUCHING
SARAWAK

24 & 25 Ogos -
di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut.

Bagaimana syt tersenarai di Bursa Malaysia



Jadual Terkini Seminar Saham Paling Lengkap di Malaysia - Seminar Saham From Zero To Hero bersama Haji Faizal Yusup

13 & 14 Julai - 
di HOTEL IXORA Bandar Perai Jaya
PULAU PINANG


27 & 28 Julai -


di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI


3 & 4 Ogos :


di GRAND MARGHERITA HOTEL
KUCHING
SARAWAK

24 & 25 Ogos -
di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut.

Wednesday, June 12, 2019

ANALISA PRESTASI SAHAM IPO DI BURSA MALAYSIA



ANALISA PRESTASI SAHAM IPO DI BURSA MALAYSIA



Berikut adalah analisa prestasi saham-saham IPO yang disenaraikan di Bursa sejak tahun lalu...

Boleh dikatakan semua naik pada hari penyenaraiannya kecuali 2 yang turun...

Selepas setahun 9 kaunter turun dan beberapa saham tidak berubah dan sedikit yang masih tinggi harganya...

Kesimpulannya jual jer pada hari penyenaraian dan pohon IPO yang lain pula...

Nak belajar semua ini jemputlah datang ke seminar saham FZTH bersama FY...

JADUAL TERKINI FY

KELAS LIVE TRADING PERSONAL COACHING

KELAS LIVE TRADING PC diadakan di The Curve, Mutiara Damansara dari jam 9 pagi hingga 5:30 petang. Yurannya ialah RM900.

Berminat hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat anda.

Tarikh terdekat akan diberitahu kemudian.

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO

2 hari seminar yang mana anda akan belajar semua sekali berkenaan pelaburan di Bursa Malaysia jadi tak perlu ke kelas dan seminar tambahan lagi.

Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Jadual Terkini Seminar Saham Paling Lengkap di Malaysia - Seminar Saham From Zero To Hero bersama Haji Faizal Yusup

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO (FZTH)” JUN - OGOS*

13 & 14 Julai - 
di HOTEL IXORA Bandar Perai Jaya
PULAU PINANG


27 & 28 Julai -


di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI


3 & 4 Ogos :

di GRAND MARGHERITA HOTEL
KUCHING
SARAWAK

24 & 25 Ogos -
di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI

Yuran masih RM1490 untuk seminar lengkap 2 hari.

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk tujuan pendaftaran.

Tuesday, June 11, 2019

MACAM-MACAM ADA DALAM SEMINAR SAHAM FZTH



Jadual Terkini Seminar Saham Paling Lengkap di Malaysia - Seminar Saham From Zero To Hero bersama Haji Faizal Yusup

13 & 14 Julai - 
di HOTEL IXORA Bandar Perai Jaya
PULAU PINANG


27 & 28 Julai -


di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI


3 & 4 Ogos :


di GRAND MARGHERITA HOTEL
KUCHING
SARAWAK

24 & 25 Ogos -
di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut.


Monday, June 10, 2019

BUAT UNTUNG MELABUR SAHAM PENNY STOCK

BUAT UNTUNG MELABUR SAHAM PENNY STOCK

Sebenarnya ramai juga yang membeli saham 20 sen, 30 sen, 40 sen saham saham penny stock tapi akhirnya jatuh sampai tinggal 1-2 sen malah ada yang dinyahsenaraikan sama sekali.

Di negara ini perkara ini sering berlaku tidak seperti di Amerika dimana saham saham cap ayam akan dikeluarkan segera dari Papan Dow Jones mahupun Nesdaq bagi memelihara kepentingan pelaburnya. Di Bursa Malaysia semuanya bercampur aduk umpama rojak. Kita kena ada ilmu bagi mengasingkan antara saham yang bagus dengan yang tak bagus.

Pun begitu kalau anda ada duit yang hendak dibuang anda boleh membeli saham saham bawah 10 sen ini dan simpannya untuk satu jangkamasa. Kalau anda bernasib baik ia mungkin mengambil masa yang sekejap sebelum ia naik tapi sebalik ia juga boleh mengambil masa bertahun lamanya. Tapi pulangannya pula beratus malah beribu peratus sepertimana yang pernah berlaku kepada Priva, XOX, Ifcamsc, Kbunai dan banyak lagi.

Kalau nasib tak baik burnlah duit kita tu sebab saham tu suspended dan dinyahsenaraikan sepertimana Patimas, Keywest dan sebagainya…

Kenapa dan bagaimana kita nak buat duit melabur saham begini?

Kebaikannya ialah saham murah begini mudah dimanipulasi oleh sindiket.

Oleh itu carilah saham bawah 10 sen malah bawah 5 sen lebih baik kerana risikonya cuma 5 sen tapi kalau ia naik pasti pulangannya berbaloi! Jumlah sahamnya pula kecil bawah 500 juta unit contohnya, kemudian saham milik Cina lebih baik.

Dari segi cartanya ia mendatar sekian lama jadi kalau nak cepat untung tunggu sampai volumnya sampai. Bila ini berlaku balunnnn!!!

TAPI ingat high risk high return tapi high risk high loss jugak. Hanya untuk trader yang hebat dan faham apa yang FY maksudkan ini.

FY Al Haj

JADUAL TERKINI FY

KELAS LIVE TRADING PERSONAL COACHING

KELAS LIVE TRADING PC  diadakan di The Curve, Mutiara Damansara dari jam 9 pagi hingga 5:30 petang. Yurannya ialah RM900.

Berminat hubungi Ramzie 0173730513 untuk menempah tempat anda.

Tarikh terdekat akan diberitahu kemudian.

SEMINAR SAHAM FROM ZERO TO HERO
2 hari seminar yang mana anda akan belajar semua sekali berkenaan pelaburan di Bursa Malaysia jadi tak perlu ke kelas dan seminar tambahan lagi.
Jangan risau anda berada di tempat yang betul!

Seminar FZTH seterusnya :

Jadual Terkini Seminar Saham Paling Lengkap di Malaysia - Seminar Saham From Zero To Hero bersama Haji Faizal Yusup

13 & 14 Julai - 
di HOTEL IXORA Bandar Perai Jaya
PULAU PINANG


27 & 28 Julai -
di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI


3 & 4 Ogos :
di GRAND MARGHERITA HOTEL
KUCHING
SARAWAK

24 & 25 Ogos -
di Dewan Dato Mohd Fadzilah Kamsah (DIFKA)
Seksyen 7 
BANGI

Yuran masih RM1490 untuk seminar lengkap 2 hari.

Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk tujuan pendaftaran.