Sunday, July 17, 2022

CATATAN SAHAM FY 18 JULAI

 CATATAN SAHAM FY

18 Julai 2022


Masa market jatuh maka macam-macam akan dikatakan oleh para pelabur. Nanti bila market naik lain pula ceritanya. Biasalah tu adakala market naik dan adakala market turun. Inilah fitrah pasaran saham sejak azali lagi. Adakala naik dan adakala turun.


Post Covid - Boleh dikatakan semua Instrumen kewangan mengalami penurunan tak kira ekuiti, komoditi minyak, emas, kelapa sawit, malah bitcoin juga merudum dan nampaknya para pelabur mahupun fund manager lebih suka untuk keluar dan memegang cash daripada memasukkan duit ke dalam mana-mana instrumen pelaburan.  


Mereka mengambil pendekatan tunggu dan lihat. FY yakin mereka akan berpusu-pusu masuk balik bila market mula buat reversal nanti. InshaAllah tak lama lagi tu. Mereka juga nak buat duit.


Selepas lebih 6 bulan pasaran saham Bursa lemau pelaburan IPO juga dah mula terjejas. Saham-saham IPO dibuka mendatar kebelakangan ini walaupun post covid lebih banyak IPO disenaraikan kerana syt memerlukan suntikan modal demi kelangsungan perniagaan mereka. Mereka perlukan duit anda untuk membayar hutang, sebagai modal kerja atau untuk memaju dan membesarkan syt. Namun walaupun harga tawarannya rendah dari nilai sebenar syt tapi ia tetap tidak menarik minat pelabur dewasa ini. Ini boleh dilihat daripada Oversubscription yang semakin rendah. Pelabur dewasa juga lebih suka sideline. 


Apapun harus diingat bila pasaran mula naik nanti, IPO akan menjadi intrumen terawal yang akan kembali menguntungkan.


Jadi sesiapa yang belum belajar melabur saham-saham IPO mahupun saham-saham di pasaran terbuka jemputlah datang ke seminar saham FZTH yang FY jalankan. Kita belajar dulu, bila market naik nanti kita sudah bersedia untuk buat duit. Hujung minggu ni team FY di Bangi! Jom!
Jadual Terkini Seminar From Zero To Hero Sesi JULAI Dan OGOS 2022.


FZTH BANGI


Tarikh : 23 & 24 Jul 2022

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi:  Hotel Bangi Resort Bangi

Masa : 9 pagi - 5.30 ptg


FZTH NILAI


Tarikh : 1 & 2 Ogos 2022

              (Isnin & Selasa)

Lokasi : Dewan Advance

              Forward, Putra Nilai

Masa : 9 pagi - 5.30 ptg


FZTH PENANG


Tarikh:13 & 14 Ogos 2022

             (Sabtu & Ahad)

Lokasi: Hotel Iconic

              Bukit Mertajam

              Penang

Masa : 9 pagi - 5.30 ptg


Anda Jangan risau, Seminar ini diiktiraf oleh Bursa Malaysia! FY pun pemenang Anugerah Bursa Malaysia. Anda berada di tempat yang betul untuk belajar saham. 


Sekiranya anda berminat, ingin mendaftar dan ada pertanyaan mengenai Seminar From Zero To Hero anda boleh Hubungi Pn Hajah Azila di talian 016-6641755 untuk menempah seat anda.


Atau tekan je link di bawah ini :


https://seminarsaham.wasap.my/


Tempat adalah terhad - FIRST COME FIRST SERVE BASIS

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

No comments: