Tuesday, April 15, 2014

JADUAL SEMINAR SAHAM SUPER INVESTOR YANG AKAN DATANG

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua yang sudi bertamu dan melayari laman web FY ini. Semoga sedikit sebanyak ia membawa manfaat kepada anda baik kepada pelabur newbie mahupun pelabur lama.

InsyaAllah kalau ada kesempatan dan kalau kesihatan FY mengizinkan FY akan terus menilis artikel-artikel pelaburan di blog ini. 

Selalu FY pesan yang melabur saham dan menjana keuntungan di Bursa Malaysia bukanlah sesuatu yang mudah dan boleh dipelajari dalam masa yang singkat. Antara elemen-elemen yang diperlukan ialah ;

 1. Ilmu pengetahuan
 2. Pengalaman
 3. Kemahiran
 4. Modal
 5. Masa
 6. Network
 7. Dll
Mengetahui hakikat ini bagi membantu dalam berkongsi ilmu pengetahuan kepada para pelabur pihak kami membentuk 3 seminar lengkap untuk menjadikan anda seorang Investor mahupun seorang Trader yang bijak. Seminar tersebut ialah ;

 • Seminar Super Investor
 • Seminar SuperTech Investor
 • Seminar SuperTrader
SEMINAR SUPER INVESTOR

Seminar ini ialah pintu gerbang pintu masuk anda dalam memulakan pelaburan di Bursa Malaysia. Ia berkongsi maklumat yang menyeluruh dalam pasaran saham Bursa Malaysia. Dari bagaimana sesebuah syarikat itu dibentuk hinggalah ia disenaraikan di Bursa Malaysia. Pengisian tentang IPO, IPO MITI, Private Placement, Analisa Asas, Kewangan dan Teknikal, Analisa CSI, Strategi-strategi trading, kelebihan Software SuperTrader dalam trading di Bursa Malaysia dan banyak lagi. Pelbagai rahsia menjana keuntungan bakal dikongsikan dalam seminar ini.

SEMINAR SUPER INVESTOR YANG SETERUSNYA DIJADUALKAN ;

DI LEMBAH KELANG

SABTU 10 MEI 2014
BANGUNAN LEMBAGA GETAH ASLI
KUALA LUMPUR

DI JOHOR

SABTU 24 MEI 2014
HOTEL GRAND BLUE WAVE
JOHOR BAHRU

DI SABAH

SABTU 21 JUN 2014
HOTEL OCEANIA
KOTA KINABALU

Yurannya cuma RM490.00

Anda boleh mendaftar dan mendapatkan tempat anda seberapa segera memandangkan tempat adalah terhad. Untuk tujuan pendaftaran layari ;

 SEMINAR SUPERTECH INVESTOR

Seminar ini adalah bagi pelaburan yang ingin menjadi trader. Di sini ilmu analisa teknikal dengan kaedah pembacaan carta pergerakan harga saham akan dikongsikan. Penerangan mengenai indikator-indikator dan bagaimana mengaplikasikannya dalam pembelian dan penjualan saham amat penting dalam pelaburan saham. Ia dijalankan oleh dua orang Sifu iaitu Sifu Zuhri Zain MSTA juga Sifu Nabil Fikri MSTA yang juga punya kelayakan sebagai Investment Advisor. Di sini anda tak perlu risau mengenai kelayakan Sifu yang mengajar.

SEMINAR SUPERTECH INVESTOR YANG SETERUSNYA DIJADUALKAN ;

DI SHAH ALAM

SABTU 19 APRIL 2014
DI SEKSYEN 13 
SHAH ALAM
Yurannya cuma RM700.00

Hubungi Sifu Zuhri Zain di talian 012 629 0407 untuk tujuan pendaftaran.


SEMINAR SUPERTRADERS

Setelah mengetahui basic pelaburan dalam Seminar Super Investor dan mengetahui ilmu-ilmu menganalisa carta pergerakan harga saham dalam Seminar Supertech Investor, Seminar SuperTraders pula memperkenalkan software SuperTrader yang membantu dalam memberikan signal dan petunjuk dalam menjalankan pelaburan anda. Software yang mengambil masa 5 tahun penyelidikan dan pembangunan serta 3 tahun simulasi telah membawa banyak keuntungan kepada penggunanya.

SEMINAR SUPERTRADER YANG SETERUSNYA ;

SABTU 26 APRIL 2014
DE PALMA HOTEL
AMPANG
Yurannya cuma RM900.00

Hubungi Pn Azila Ismail di talian 012 2511755 untuk tujuan pendaftaran.InsyaAllah dengan meyertai semua seminar ini anda bakal menjadi pelabur yang bijak dan berhemah. Pada masa yang sama keuntungan akan memihak kepada anda.

Sekian dulu,

FY
Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad
Naib Presiden
Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia


Perkhidmatan kami ;
 • Seminar Super Investor
 • Seminar SuperTech Investor
 • Seminar SuperTrader
 • Membuka akaun CDS
 • Membuka akaun Trading
 • Membuka akuan Trading Online
 • Memulakan portfolio pelaburan saham
 • Ebook - Panduan Lengkap Memohon IPO di MITI
FOLLOW FY di Twitter – twitter.com/afaizalyusup
ADD FY di Facebook - www.facebook.com/faizalyusupii
SUBSCRIBE di www.faizalyusup.net bagi mendapatkan artikel-artikel TERKINI mengenai pelaburan saham.

No comments: