Sunday, September 11, 2022

TEKNIK PEMILIHAN SAHAM IMANTAP

 STRATEGI PEMILIHAN SAHAM IMANTAP


Untuk pengetahuan semua untuk Investment FY menggunakan kaedah pemilihan saham yang dicipta sendiri atas nama IMANTAP. Ia hanya hanya boleh dipelajari dalam dalam seminar From Hero to Zero.


Sebenarnya dari pemerhatian FY kebanyakan pelabur saham mengalami kerugian kerana mereka SALAH memilih saham. Mereka memilih saham berdasarkan tip TIMING yang terdapat banyak di luar sana. Silap timing, silap pemilihan saham ke laut perginya. Akhirnya tersangkut dengan saham cap ayam yang rugi.


Oleh sebab itu saham-saham yang besar seperti Bursa, Digi, Amway dan lain lain tidak ada dalam radar FY melainkan untuk tujuan trading atau long term investment bagi client bermodal besar. Saham saham seperti XOX, Iris, Sersol, Sanichi dan seangkatan dengannya juga tidak termasuk dalam criteria IMANTAP ini. 


Hanya saham saham kukuh berjajaran kecil dan sederhana yang terpilih. Ia lebih sesuai untuk investors dan traders yang kebanyakannya bermodal kecil. Lagipun menurut kajian saham-saham inilah yang akan memberikan pulangan yang tertinggi kalau dibandingkan dengan saham-saham berjajaran besar.


Namun demikian, kalau anda ingin juga membeli saham saham cap ayam yang berisiko tinggi itu, kami sarankan supaya jaga cut loss supaya kita tak tersangkut dengan saham saham sebegini. 


Teknik pemilihan saham IMANTAP ini menggabungkan beberapa Analisis di dalamnya termasuklah SA, FA, TA, QA, BA dan IA. Malah ia terus berkembang dari masa ke semasa dengan analysis yang baru lagi terkini bagi tujuan menajamkan lagi teknik pemilihan saham IMANTAP ini.


Apapun ingat, cash is king dan don't love any if the stocks...


Jemputlah datang ke seminar FZTH untuk belajar mengenainya…

Wasap Hajah Azila 0166641755 untuk cek jadual seminar yang seterusnya.


Sekian dulu


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=699773771 

No comments: