Tuesday, June 20, 2023

TUTORIAL MEMBUKA AKAUN CDS DAN TRADING VIA ONLINE DI KENANGA

  GARIS PANDUAN MEMBUKA AKAUN CDS DAN TRADING VIA ONLINE DI KENANGA


Salam Sejahtera Tuan/Puan,

https://youtu.be/RcIt4J5OoVw

👆🏻👆🏻👆🏻

Kepada yang belum pernah buka Akaun CDS di Kenanga, Curve, SILA TONTON DULU VIDEO GUIDELINES DI ATAS UNTUK FAHAM CARA ISI SECARA ONLINE.


Sila KLIK link di bawah ini menggunakan LAPTOP atau PC untuk memudahkan pendaftaran akaun CDS & TRADING di Kenanga secara ONLINE. 


https://dco.kenanga.com.my/affiliate?traderCode=20652


PENTING selepas klik link di atas :


DI BAHAGIAN "SELECT A PRODUCT", SILA KLIK  "EQUITY BROKING (STOCK TRADING)"


PERHATIAN PENTING!!!


STEP YANG TERAKHIR DALAM VIDEO TERSEBUT, UNTUK PEMBAYARAN AKAUN CDS RM10.00, TUAN/PUAN WAJIB BUAT PEMBAYARAN SECARA ONLINE DARI AKAUN SENDIRI DAN BUKAN DARI AKAUN 3RD PARTY ATAU COMPANY ATAU ADIK BERADIK, MAK, AYAH ATAU PUN KAWAN. 


Dan juga minta tolong Tuan/Puan JANGAN SCAN IC ATAU SELFIE MUKA LEBIH DARI 3 KALI sebab sistem akan Block ke due to Sekuriti Reason. 


PERHATIAN


Buat masa sekarang, TENTERA dan POLIS tidak boleh Scan IC di dalam sistem ini. Sila hubungi Cik Ana untuk dapatkan Borang CDS dan TRADING.


Hubungi atau whatsApp Team FY, Cik Ana 011-213 95718 atau En Rashid 011-11736110 sekiranya tidak pasti cara pengisian secara online atau nak isi borang secara manual. 


UNTUK INFO - MANUAL application akan ambil masa anggaran 14 hari bekerja berbanding ONLINE application yang HANYA akan ambil masa anggaran 1 jam sahaja utk registration pada HARI BEKERJA.


PENTING : Sekiranya mengalami masalah teknikal berkaitan ONLINE CDS & TRADING AKAUN, Minta tolong Tuan/Puan email NAMA PENUH, H/P dan juga SCREENSHOT masalah teknikal kepada *customerservice@kenanga.com.my dan cc juga kepada jehanshah@kenanga.com.my. Customer service HQ akan bantu sebab mereka yang jaga sistem online ini.


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari!

Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

No comments: