Monday, July 10, 2023

IPO SKYWORLD SEKADAR PULANG MODAL

 


SAHAM IPO SKYWORD SEKADAR PULANG MODAL…

Assalamualaikum w.b.t.

Sedikit perkongsian.

IPO SKYWORLD

Listing Date: 10 July 2023
Board: Main
Shariah: Compliant
Sector: Property
Sub-sector: Property

IPO Price: RM0.80

First Day Opening Price: RM0.80
First Day Highest Price: RM0.81
First Day Closing Price: RM0.74


Hari ini saham IPO SKYWORLD DEVELOPMENT BERHAD disenaraikan di papan MAIN Bursa Malaysia:


Saham SKYWORLD ditawarkan pada harga RM0.80 dan dibuka pada harga RM0.80 juga tanpa premium. Ia naik setinggi RM0.81 dan kemudiannya ditutup rendah pada harga RM0.74 dalam pasaran Bursa Malaysia yang lemah kebelakangan ini. (Rujuk lampiran).


Nampaknya sentimen pelabur masih lagi terjejas dengan kejatuhan 3 IPO sebelum ini walaupun saham ini kukuh kedudukan kewangannya bersandarkan PE5.56x yang amat menarik jika dibandingkan dengan PE Industri yang berada pada purata 12x! Ia juga bakal mengagihkan dividen sebanyak 3 sen atau 3.75% kepada pemegang sahamnya. Namun semua ini masih tak cukup untuk menarik minat membeli baik pelabur runcit mahupun Institusi.


Namun demikian setelah 16 IPO disenaraikan tahun ini 12 IPO untung, 3 rugi dan 1 tak berubah. Ini bermakna peratusan kebarangkalian kerugian pelabur hanya 18.75% dari semua IPO ini dan lebih 80% merupakan peluang menjana keuntungan. Jadi janganlah sesekali berputus asa dalam pelaburan IPO ini.


Apapun kita nantikan banyak lagi saham-saham IPO lain yang bakal disenaraikan tahun 2023 ini antaranya ;

1. MSTGOLF
2. KGW
3. DAYTHREE DIGITAL
4. DC HEALTHCARE
5. dan banyak lagi…
(Rujuk lampiran)


Sekiranya anda ingin menimba ilmu menjana keuntungan dari saham-saham IPO ini jemputlah sertai seminar saham FZTH yang FY jalankan dari masa ke semasa. Bulan Julai ini FY akan mengadakan seminar saham di Nilai dan di Pulau Pinang.

Berminat? Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk keterangan lanjut 

atau anda boleh daftar terus di ;


FIRST COME FIRST SERVE BASIS

Jomm... 

FY Al Haj
Top Performing Remisier
Kenanga Investment Bank Berhad


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari!

Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

No comments: