Tuesday, April 12, 2016

SEMUA PLATFORM ONLINE TRADING SAMA KER?Catatan FY 12042016 
PLATFORM ONLINE TRADING SAMA KE? 

Ramai pelabur yang menyangka platform online iaitu tempat dimana urusniaga saham dijalankan sama sahaja antara satu broker kepada satu broker yang lain. 

Sebenarnya platform online ini memainkan peranan yang penting baik kepada trader mahupun investor. Lagi komprehensif platform online kita maka lagi mudahlah kita buat analisa pelaburan sebelum mengambil sesuatu tindakan pelaburan. Dalam hal ini bila dibuat perbandingan dengan platform online broker yang lain, FY dapati Kenanga mempunyai platform yang terbaik. 

Rasanya tak perlulah FY jelaskan apa yang tiada dalam platform yang lain itu tapi biarlah FY huraikan apa kelebihan platform Kenanga yang bernama Kentrade; 

Antara ciri-cirinya; 
1. General Info 
2. Pengiraan brokerage 
3. Latest News dan Announcement 
4. Status syariah
5. Portfolio Status 
6. Trading Status 
7. Favorite list 
8. Boleh memilih pelbagai variables yang kita suka bersesuaian dengan strategi pelaburan kita. 
9. Dan macam macam lagi 

UNTUK FA 
1. Financial reporting yang terkini hingga 5 tahun sebelumnya 
2. Perbandingan Industri 
3. Ratio-Ratio 
4. Aktiviti syarikat 
5. Senarai 30 pemegang saham terbesar 6. Kenanga research paper 
7. dan macam macam lagi 

UNTUK TA 
1. Carta dengan pelbagai indikator 
2. Carta interaktif yang mesra pengguna 3. Carta bulanan hingga ke carta 5 minit untuk trader 
4. Carta real time 
5. Dan macam macam lagi 

Sebenarnya dengan adanya Kentrade kita boleh buat analisa saham dalam satu jangkamasa yang pendek. Dalam satu minit dah boleh siap analisa! Boleh dikatakan semua maklumat ada di situ. Kalau anda tak tahu indikator atau elemen mana yang penting / kuat untuk kita lihat dan apakah impaknya kepada harga saham, maka di sinilah FY boleh membantu. Anda boleh sesat kalau anda tak faham FY lah yang bakal menjadi penyuluhnya. Biar FY tunjukkan apa yang perlu anda ketahui dan elemen manakah yang paling penting untuk dititikberatkan demi menjana keuntungan di Bursa Malaysia. 

Sekiranya anda ingin mencuba kelebihan Kentrade yang FY katakan ini, anda boleh menggunakannya secara percuma selama 90 hari dengan mendaftar di; www.kentrade.com.my 

Apapun kalau anda ingin belajar melabur saham dengan FY anda cuma perlu simpan no hp ini 0173730513 En Ramzi. Tanya dia bila kelas FY yang terdekat. 

FY harap anda boleh like dan share di FB kalau anda merasakan yang catatan ini bermanfaat. Kalau anda ada cadangan akan apa yang ingin FY tulis mengenai pelaburan saham tulis di ruang komen okay! Thanksss!!! 

Nak ebook saham free? 
Download di; www.faizalyusup.my 

Seminar basic FY di KL pada 30 April 2016 
Seminar advance di KK pada 14 dan 15 Mei 2016 

Itu sahaja buat kali ini. 

Terima kasih sudi membaca! 
FY 


No comments: