Tuesday, January 3, 2023

KETERANGAN USUL KEPADA PM10

 USUL KEPADA PM10 - Dato’ Seri Anwar Ibrahim merangkap Menteri Kewangan.


USULNYA;


Wajibkan Issuing House memperuntukan saham IPO kepada pelabur awam yang memohon 1000 units saham.


FAKTANYA;


Antara tahun 2017 hingga penghujung 2022 terdapat 90 IPO baru disenaraikan di Bursa Malaysia dan daripada itu lebih 75% naik dan menguntungkan pelabur pada hari pertama penyenaraiannya dengan keuntungan purata lebih 15%! Dalam hal ini ada beberapa IPO yang naik lebih 100% pada hari penyenaraiannya.


Pelaburan saham IPO berisiko rendah tapi tinggi pulangannya.


ANTARA KEBAIKANNYA;


- Ramai pelabur awam akan untung,

- Meningkatkan penglibatan pelabur runcit,

- Dapat bantu golongan B40

- Meningkatkan literasi pelaburan saham di kalangan rakyat,

- Remisier, Broker dan Bursa akan untung,

- Ekonomi akan lebih rancak.

- Dan banyak lagi…


Untuk keterangan lanjut layari,


https://vt.tiktok.com/ZS8MrsGnQ/


atau


https://youtu.be/bUpIr96YDw8


FY Al Haj

Pemenang 5 Anugerah

Bursa Malaysia


PS - Tolong viralkan kepada PM10 yer…


#PM10

#DSAI


SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook


No comments: