Tuesday, January 24, 2023

FASA KEDUA PELABUR ZERO

 FASA KEDUA PELABUR ZERO

Oleh FY Al Haj

Remisier Kenanga


Anda dah melepasi fasa pertama seperti yang FY dah terangkan dalam artikel sebelum ini dengan membeli dan menjual IPO. Jadi secara tak langsung anda sudah faham proses permohonan saham melalui platform online bank dan menjualnya melalui platform Kentrade sekiranya anda berjaya mendapatkannya. Kalau tak berjaya cuba lagi dan lagi.


Fasa pertama selesai. Anda nak belajar membeli saham di pasaran terbuka pula.


Banyak yang nak kena analisa. Fundamental, Financial, Technical dll. Sebelum tu modal kenalah masukkan dulu. Perihal modal permulaan, itu dalam artikel FY yang lain pula.


Dalam seminar FZTH, FY kongsikan teknik pemilihan IMANTAP. 7 ciri penting dan kuat sesuatu saham yang nak dipilih itu. Kita akan buat analisis Makro hinggalah ke Mikro termasuklah faktor global, Malaysia, Industri dan Syt. Kemudian mengabungkan analisis Sentiment, Fundamental dan Financial, Quantitative, Mosaic Theory dan lain-lain lagi. Pemilihan saham yang sesuai baik untuk Trader mahupun Investor.


Kemudian kami akan kongsikan pula timing bila nak membeli dan menjual saham tersebut melalui pendekatan Analisa Teknikal atau TA. Support, Resistance, Trend, Momentum, Trading Plan dan sebagainya sekiranya anda ingin jadi trader di Bursa Malaysia.


InshaAllah dengan ilmu ini anda boleh memilih samaada nak jadi Investor jangkamasa panjang mahupun Trader jangkamasa pendek dalam Bursa Malaysia. Nak pilih saham Growth atau saham Income yang berdividen.


Itu fasa kedua.


Fasa ketiga pula ialah bila anda nak jadi Full Time Trader, swing trader, scalpers sebab nak jadikan trading sebagai profession maka itu masuk dalam artikel yang akan datang.


Jangan risau FY boleh terangkan semua sekali. Kan FY Top Performing Remisier di Kenanga yang dah menang 6 anugerah Bursa Malaysia? Hawhawhaw…


Tungguuu…


FY Al Haj

Hidup kena cool

Hati kena mulia…


Berminat nak belajar semua ini? Jemputlah datang ke seminar From Zero to Hero yang FY jalankan. Seminar ini diiktiraf Bursa Malaysia!


FZTH NILAI


Tarikh :  6 & 7 Feb 2023

              (Isnin & Selasa)

Lokasi: Dewan AF Training 

              Putra Nilai, Nilai

Masa : 9 pagi - 5.30 ptg


FZTH NILAI


Tarikh : 25 & 26 Feb 2023

              (Sabtu & Ahad)

Lokasi: Dewan AF Training

              Putra Nilai, Nilai

 Masa : 9 pagi - 5.30 ptg


Seminar ini terhad hanya untuk 25 orang sahaja bagi setiap sesi. Bagi yang berminat dan ada pertanyaan mengenai seminar FZTH boleh hubungi Hajah Azila di talian 016-6641755.


atau daftar terus di ;


www.seminarsaham.my


FIRST COME FIRST SERVE BASIS


Jomm...

SERTAI GROUP WHATSAPP SAHAM FY SECARA PERCUMA http://groupsahamFY.wasap.my/

ATAU GROUP TELEGRAM FY https://t.me/FaizalYusup

atau
HUBUNGI FY TERUS DI TALIAN 0166667430 KHIDMAT NASIHAT SAHAM TERKINI PERCUMA SEPANJANG MASA. Faizal Yusup @ FY Al Haj www.faizalyusup.net 0166667430 DIIA UITM Shah Alam BBA Finance University Of Nebraska Lincoln Top Performing Remisier Kenanga Investment Bank Berhad Mantan Naib Presiden Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia Speaker Bertauliah InvestSmart Suruhanjaya Sekuriti Seminar Saham From Zero To Hero (FZTH) diiktiraf Bursa Malaysia Pemenang 5 Anugerah Bursa Malaysia Blog saham FY telah melebihi 4 juta pengunjung Penulis 11 buah buku Lebih 20 tahun pengalaman dalam pelaburan saham di Bursa Malaysia. *FY Team*
Ingin tahu lebih lanjut tentang trading secara online dan mendapatkan tip saham berdasarkan Technical Analysis? Hubungi Zuhri Zain MSTA | 0126290407 - TA Expert, Handles Private Placements. Ingin subscribe screener Algoritm AQ VAR bagi memudahcara pelaburan saham anda? Hubungi Firdaus Majid MSTA, CMT |0134229155 Ingin buka platform online untuk trading Saham? Hubungi Ramzie | 0173730513 atau Jehanshah | 0126673927 Ingin buka akaun CDS dan Trading secara pos? Hubungi Cik Anna l 011 2139 5718 dengan memberikan nama serta alamat penuh atau datang sendiri ke pejabat kami di Kenanga Investment Bank Berhad, 240, Tingkat 2, Mutiara Damansara, The Curve, Petaling Jaya. Berdekatan IKEA. Baca blog dengan input saham percuma di www.faizalyusup.net Download Ebook Investlah percuma di www.faizalyusup.my Ingin menghadiri Seminar Saham lengkap From Zero To Hero 2 hari bagi pelabur Newbie bersama FY?
Hubungi Hajah Azila 0166641755 untuk mengetahui tarikh seminar seterusnya. Ingin masuk group pelaburan saham FY di WhatsApp secara percuma?
http://groupsahamFY.wasap.my/ atau wasap nama penuh anda ke no talian 0166667430. Pelbagai tip dan pengisian saham disampai di sana setiap hari! Jangan risau anda berada di tempat yang betul! Harap like, share dan subscribe andai anda mendapat manfaat dari perkongsian FY ini... Terima kasih. FY Al Haj

Berikut adalah blog-blog dan link manfaat FY yang lain;

Untuk mendapatkan input pelaburan saham layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 1 secara percuma layari -

Novel paling best pernah anda baca Trilogi Man Rempit 2 secara percuma layari - 

Kisah anak Pak Gad bernama FY layari -

Ingin dapatkan pengisian motivasi bersama FY? Layari -

Ingin baiki diri ke arah Minda Akhirat? Layari -

Ikuti FY di Youtube 

Ikuti FY di Facebook

No comments: